Skönahem.

Jag fick tidningen igår och vad jag älskar tavlan som är på framsidan. Den skulle passa toppen i vårt nya vardagsrum.
Sen ÄLSKAR jag denna kamin.



Endast 42 000 kr, men så snygg.
Jag fick chansen att prova skönahem och jag har inte varit stormförtjust i tidningen innan detta nummer. Åh så mycket snyggt som det var i den. Nästa nummer ska tydligen vara om jul och advent så den måste jag ju prova.

Husvagn.

Den är jätte fin för att vara 32 år. Peter och hans pappa slog på elen i den igår och det fungerar toppen.



Peter skojade och sa: Tänk att jag måste bygga dig ett två miljoners hus för att äntligen få köpa mig en husvagn och farmor sa men Malin tänk så härligt när vi gemensamt åker på husvagnssemester. Ja, visst hänger jag med bara ni inte glömmer att boka hotellrum till mig. ;)

Idag är det bus eller godis som gäller här hemma. Gabriel ska vara Darth vader och Hugo ska nog vara drake. Kära S´s dotter har en jätte fin dräkt som Hugo ska få låna.

Ha en riktigt härlig halloween.



 

Det var en biverkning.

Inte en av de vanliga men den finns dock. Nu har även den stora sonen fått ont i magen och mår lite illa. Tydligen också en biverkning.
Nu i efterhand undrar man om man har gjort rätt. Samtidigt har vi 3 barn med astma och även Peter har det. Så det kanske är bättre att ha lite biverkningar än att ta risken att få influensan. Ligga med konstgjord lunga låter ju lite värre än att ha lite ont i armen och magen.
Så om jag bara skriver lite till om detta kommer jag att lovorda vaccinet. ;)





Tur att mamma och pappa är här. Peter har åkt iväg och kollar ev köpa en husvagn. Vi ska ha den som arbetsbod kollade på ramirent och dom ville ha 265:- om dagen för att hyra en sådan. Måste bli billigare att köpa en husvagn än att hyra en bod. Man måste ju ha nått också eftersom annars får Peter ju åka och äta ute varje dag eller mumsa mackor ute i regnet och blåsten.
Ska ta ett kort på den sen och lägga ut den så får ni se pärlan.

Influensavaccin

Jag och barnen var och tog det i förrgår. Igår låg vi med feber och ont i kroppen. Idag har jag en stor knöl på armen och domningar i handen.
Nåja var det någon som skulle få biverkningar så är det jag. Nu ska man tydligen kolla upp dessa så jag måste väl göra det.

Skriver och berättar sen efter jag varit iväg.


Pappa

Grattis på födelsedagen.

Mamma ch pappa har kommit hit och ska hälsa på, det är trevligt. Idag är Peter ute och jobbar på tomten igen. Det kommer en kille och ska sätta ut vårt hus idag. Tydligen tog gruset slut igår och vi kan inte få mer förän imorgon. 

Vi har kommit fram till att vi vill ha en husvagn så om det är någon som vill bli av med någon kan ni säga till. Eftersom vi ska ha den till bygget så är det ingen lyxvagn vi behöver.


Grunden.

OJOJ Peter ringde nu och grunden har kommit. Det känns så spännande och jag vill gärna åka ut en sväng och titta. Ska försöka ta mig ut imorgon innan jobbet.


Grävning.

Nu är dom färdiga med grävningen men jag har ju glömt att lägga ut bilder så här kommer dom.

Första skoptaget.


Grävmaskinen. Eising heter han som kör.



Här grävs det för fullt.



Så här kommer det att se ut utan mylla.



Nu är det bara en jätte grop. Vi hade så lös jord. Morän tror jag att det heter så vi har fått gräva 1,20 mer än vad vi trode så nu blir det till att fylla med grus.

Ska se om farfar har lite bilder på det också. Dom kommer så småningom.

Idag ska jag jobba till 23.15 i och känner mig redan trött. Det är tur att man jobbar med trevliga arbetskamrater. Vi ska nog ha det skönt i alla fall.




Ny bilnyckel.

OJOJ. Att tappa en bilnyckel är dyrt. Jag ringde just och kollade. 3000 kr vill dom ha för en ny.

Hm. Måste nog leta en extra gång innan vi beställer en ny.

Vi var ut på tomten en sväng igår och där fanns nu en jätte grop. Det är svårt att se att så småning om ska det finnas en snygg och härlig gräsmatta med ett fantastiskt hus.

Nu måste det jobbas igen.

Vinster!!

Nu när jag kom tillbaks på jobbet väntade 2 priser på mig. Jag hade vunnit 2 tävlingar ekologiskt grönt brunkulla te och Dippknäcke samt ekologiskt kaffe och Åre biscotti. Mumsigt får bjuda min familj på det i helgen.

Har bokat in massage på jobbet tills imorgon ska vi se om det inte kan bli lite bättre i ryggen.

Handarbete.

Åh jag har kommit igång med stickningen igen. Det är så roligt.
Den här mössan är så bra alla passar i den.
Just nu har jag gjort en flerfärgar och två röda. Den ena röda ska jag behålla själv. De andra ska jag sälja så jag kan fortsätta sticka. Jag kan ju inte ha hur många mössor som helst själv. Är det någon som är sugen på en mössa är det bara att höra av sig. Ska kolla med farfar om han har lust att hjälpa mig med att fota mössorna som jag gjort så får ni se så snygga färger det finns.


Nu ska jag göra mig iordning för jobbet. Sonen som är sjuk ska få vara hemma med sin farmor idag. Det känns jätte roligt att gå tillbaks till jobbet. Jag har ju inte jobbat sen jag ramlade i trappan. Ryggen är fortfarande inte det den borde var och ena knät är lite svullet ännu.
Nåja det som inte dödar härdar....


Sjuka barn.

Åh jag kommer ihåg innan man fick egna barn då var i alla fall jag lite avis på dem som var hemma och Vabade. Tänk så man misstar sig.

Idag har jag ledig dag från jobbet. Min 6-åring är sjuk och min 3 åring får ju inte vara på dagis för jag är ledig.
Ena barnet vill att jag ska sitta i soffan och mysa tillsammans med han, det andra barnet är så uttråkad för att han har inget att göra och kan inte förstå varför mamma inte kan komma ut och leka med honom. Så hur gör man nu? Vi har gjort gipsfigurer, sjungit singstar, lekt med lego, läst saga, lagat mat, tittat på film, stått på altanen ( då är jag ju både inne och ute). Och klockan är bara halv 3. *suck*
Vilken ljuvlig ledig dag. ;) Åh vad härligt med VAB. Iof så är det ju ingen riktigt vab-dag. Men bara för att barnen är sjuk så vill dom inte bara ta det lungt och ligga och sova i soffan. I alla fall inte mina barn, nä här ska klags att det inte finns nått att göra, det är tråkigt, kan jag inte bara få gå ut en liten stund osv.

Nä nu måste jag ut och stå på altanen en sväng igen.

Några med bara saker att göra när man är sjuk tips så tas de tacksamt emot.



Knut

Idag ska det plan schaktas. Det ska bli skoj att åka ut i eftermiddag och se hur tomten faktiskt ska vara. Peter och Gabriel åkte ut nu för att hjälpa till lite och sen ska dom hjälpa en kompis till Peter (och ny granne) att sätta upp garageporten.

Knut fick också följa med. Han var så förväntasfull när Peter klädde på sig arbetskläderna.


Knut som bebis.

Jag och Hugo ska nog åka in till stan och handla lite lördagsgodis.

Hoppas alla får en trevlig helg.


Samråd.

Igår hade vi samråd och allt gick bara bra.  Nu är det fritt fram att börja bygga. Idag har dom börjat avtäcka vårt tomt och det känns helt underbart att se när nått faktiskt händer. En av grannarna höll på att gjuta plattan när vi var ute och det känndes lite konstigt.

Farfar var med och fotade men jag har inte hunnit få bilderna ännu, men jag lägger ut dem så snart jag kan.


JIHOO äntligen på gång.


TÄVLING!

Hjälp mig stoppa rånen!

Två tredjedelar av de kontanta kronorna finns i den kriminella sektorn. Jag utmanar dig att bli så kontantfri du kan. När du antagit utmaningen kan du vara med och tävla om tusentals kronor genom att utmana dina kontakter. Klicka på den här länken och skriv in dina uppgifter för att delta.

http://www.kontantfritt.nu/1001?&id=2217


Träd.

Peter och han pappa åkte ut på tomten och jobbade lite.




Grävning börjar på torsdag. Så blir det fikakorg och kamera.

Träningsvärk.

Nu känns det att man lever. Vilken enorm träningsvärk jag fick efter fallet.
Jag som har min lillasyter här och vill mysa med min systerson och sen orkar jag inte för jag har så j**** ont.
Nu ska jag försöka vara lite trevlig med henne.


ALDRIG MER TRAPPA!

Ojoj. Jag ramlade ner för trappen igår kväll. Min kropp värker från fingrarna ut till tårna.
När jag låg där och funderade på om jag fortfarande levde tänkte jag... Åh så skönt med en enplans villa. ALDRIG MER NÅGON TRAPPA!

Tack godegud för värktabletter och badkar! Måste nog också trösta mig med lite praliner i soffan.

En halv miljon.

Ja då har vi strax lagt ut en halv miljon. Det på bara tomt och grund. (jag vet att vissa betalar mer för sina tomter) Vi har ju en budget på drygt 2 miljoner så det känns konstigt att lägga ner dess pengar på bara 2 saker. Vi satt också och kikade på vad fönstrerna kommer att kosta och det utan rabatt blir nästan 150 000. Man märker att det drar iväg pengar när man börjar beställa.

Nå på torsdag nästa vecka är det dax för samråd. Känns skönt att få komma igång på riktigt. Peter ska iväg och hyra en motorsåg så vi kan ta ner lite träd.

Min lillasyster och hennes familj kommer ner idag så det blir nog inte så jätte mycket gjort i helgen heller. Jag fick också veta att min allra bästa kompis från Stockholm också ska tillbringa helgen i Östersund. HÄRLIGT!!


Haha finn fem fel.

Eller det är inte riktigt fem men nästan. Nå vad ska man säga.....



SUPER BLÅST

Det är jag de. Igår kom nämligen Amanda hem. Den lille rackarungen. Inte ett ord hade hon sagt utan hon hade kokat ihop med farmor att hon skulle överaska oss. Farmor bad oss följa med henne och hämta hennes sykompis som skulle komma på besök i Östersund. Sagt och gjort när klockan närmade sig tio gick jag och hämtade farmor och vi åkte iväg till busstationen.

När bussen kommer in och farmor kliver ur bilen får jag en sån härlig det är Amanda som kommer kännsla och döm om min förvåning när Amanda faktiskt kliver ut ur bussen. Snutte tjejen. 12 timmar har hon suttit på bussen för att komma hem.
ÅH så härligt. Känslan att ha henne hemma igen (även om det bara är en helg) är bättre än husbygget.

I kväll ska vi sjunga singstar och bara tokmysa.

Gumman vi älskar dig så mycket. Du är den bästa dottern man kan ha.


Nopp

Orkar inte scanna idag är alldelles för trött. *snark*

Fixar det i morgon.

Allt på en gång.

Jag ska byta arbetsplats. Det känns så härligt. Jag ska bara jobba dagtid och inga kvällar. Fortfarande inom samma koncern så det känns toppen.

Sen har vi äntligen fått veta att vi kommer att få inackorderingstillägg för Amanda så nu kan hon njuta av att bo i Älvsbyn.

Sen har min kompis gått ovh blivit "stenrik". I detta fall är det inget positivt men jag är glad att ni har tagit beslutet att köra på ändå. Jag vet inte hur det skulle bli utan er. Ingen att mysa med på helgerna utan att måsta planera för det. Jag lägtar otroligt mycket tills vi är på plats.

Ska scanna in en bild när jag kommer hem. Det är så roligt man måste skratta.......

RSS 2.0