ROSA.

Jag älskar rosa. Det är den härigaste och underbaraste färg som finns. Jag blir glad bara jag tänker rosa. :) Alla som känner mig vet detta och brukar retas lite.

När jag googlade runt lite hittade jag detta:



Och inte nog med det.


WOW vilka grejer. Skulle bli ursnyggt till vårt svarta (om jag får bestämma) kök. Det jag känner mig lite tveksam på är om Peter skulle tycka det var lika ok som mig.
Någon som har bra tips på bra övertalningsmedtoder? :D

Idag är jag Sur Sune.

Tänk att vissa dagar skulle man tillbringa i sängen. Det känns som om det är en dag när allt bara går på tok. Jag fick en ordentlig utskällning på jobbet av en kollega fast i slutändan visade det sig att det var inte jag som gjort fel utan en annan kollega. *suck* Efter det har jag inte riktigt kommit igen. Det går segt.
Sen är jag väldigt hungrig. Började jobba 9,00 sen fika 9,45 (tidigt som bara den) sen har jag inte lunch förän 13,30. Snacka om länge att vänta. Fast fördelen är att allt smakar som en gormemåltid efter denna väntan.

Nä jag ska försöka att ta mig samman och bli glad Malin igen.


min trygga glada plats. Renviken

Måste bara skriva att nu är det bättre. Ibland klarnar allt efter enbit mat.


Tidsresemaskin


Idag har min stor gosgubbe (hoppsan det får jag nog inte säga) börjat skolan. Han tyckte inte alls att det var nödvändigt att mamma följde med och höll handen utan det var mest pinsamt att mamma var med. Det som känns lite konstigt är att han bara ska gå i denna skola i 1 år sen så ska han gå 1 år i Ås och sen blir det ev i Sånghusvallen. Det är klart att när han går i Ås kommer det ju vara barn som bor i området så han kommer ju att gå med "samma" barn. det är i alla fall det jag hoppas och tror.
Just nu önskar jag mig en tidsresemaskin. Jag vill åka framåt och kika hur vi har det i vårt nya hus och känna mig för lite. Jag längtar så otroligt mycket tills vi får starta bygget.
Nåja jag får väl ge mig tilltåls till någon smart kan uppfinna maskinen eller tills det faktiskt är på gång.

Ballingslöv + innerdörrar

Idag har vi varit ute i Sånghusvallen hela dagen. Super härligt har det varit. Vi var och hjälpte en av Peter´s chefer att bygga på hans hus. Eller jag gjorde inte så mycket nytta satt mest i solen och solade. Jag hjälpte till att packa upp köket och det var ett vitt slätt Ballingslövs kök.
Dom har också valt att sätta in fibro-tresbo (som jag skrivit om tidigare) och det var roligt att se. Det blev jätte snyggt.
Innan vi åkte ut dit idag fick vi reklam från Beijer och där hade dom specialpris på innerdörrar. Både jag och Peter tyckte att dom var jätte snygga. När vi kommer ut så visar det sig att A och A har dessa dörrar. Snacka om bra smak. :)

Allt som allt har detta varit en toppen dag. Kul att träffa de nya grannarna och skönt att få vara ute en dag.
Nu är jag så trött efter veckan som gått så jag ska krypa till sängs och tänka på min stora tjej som börjar sitt äventyr och på min storkille som börjar skolan i morgon.

Betong

Vi var en lite sväng på stan här i Östersund. Alla affärer har ju rea, men vi hamnade på ett nyöppnat fik och det var så jätte trevligt. På domus håller dom på att bygga en ny galleria och där mitt i öppnar Törners. Gott att äta och otroligt härlig inredning. Det känner lite som hemma känsla det vill säga om man har 20 soffor och 30 bord samt en hela bunt med hungriga vänner. :)

Peter har äntligen ritat huset färdigt. Han har lovat mig lite bilder som vi kan lägga ut på bloggen sen.  Han har möblerat upp huset och lagt golv samt tapetserat. :) Det ser också ut som om jag kan få som jag vill med ett svart kök.
Jag har också börjat fundera på en diskbänk i betong.
Snyggt som bara den. Fast jag vet inte om det finns någon i jämtland som kan fixa det.
Hittade en länk som beskriver hur man gör själv men jag vet inte om man törs ge sig på det. http://www.betong.se/Page248.aspx.


Regn och regn

Tänk att det kan regna så mycket på en sommar. Det är helt otroligt. Jag som tog en extra semseter vecka så vi kunde vara ute och plocka svamp och bär. Det är ju inte så roligt när man bara behöver komma ut för att bli helt genom blöt. Funderar om det skulle gå och locka med farmor att ta en liten bilrunda i Östersund. Kika förbi öb, rödakorset och sånt. Det kan ju bli en ganska skojig dag ändå.
Tidigare bode farmor och farfar i Borås. Vi åkte ner dit en sommar och vi stannade 4 veckor tror jag under denna tid var det 1 dag som det inte regnade på. Min son lärde sig att säga handla under denna period. :)
Inget fel i det men ganska skojigt och dyrt blev det.



Domherrevägen

Vilken vacker adress. Det är där vi ska bo. Jag känner mig så lycklig. I helgen åkte vi till en stuga med våra vänner S och F. Deras barn var också med. Vi hade en toppen stund och bara njöt av livet. Tog dagen som den kom och åt när vi var hungriga och sov när vi var trötta. Vi hade det helt ljuvligt. Det är gånger som detta som man ska uppskatta. Sen måste man försöka att ta vara på möjligheten att göra sånt här.
Vi måste bara åka tillbaks en helg i september. Ska kolla om S har lite bilder som jag kan lägga ut här.

Nu är det snart dax för vår stor tjej att lämna oss för ett tag. Hon ska gå gymnasiet i Älvsbyn så det kommer att bli tomt här hemma. Vi kommer att sakna henne otroligt mycket men hon får möjligheten att följa sina drömmar. Jag är otroligt stolt över henne. Vi älskar dig gumman och du får komma hem när du vill.
Vi ser fram emot att se dig på os. :)

Själva huset står lite på vänt nu, vi ska skicka in bygglovshandlingar och sånt och det tar ju sån otrolig tid eftersom det är så mycket grejer som ska in. Peter ska rita klart idag så ritningarn blir klara någongång. Vi har inte haft det bästa programmet så det har bara gormat för honom.
Nu ska jag se om jag kan hinna ut en sväng innan regnet.


Gott som en pott.

I helgen ska vi åka till fiskeklubben Jämtflugans stuga. Det ska bli så härligt. Vi har pratat om det i snart 1 år och det har aldrig blivit av. Vi ska fiska, spela spel, äta och dricka gott. Eller som Hugo säger gott som en pott.

Vi får hoppas vi får mycket fisk för mina barn längtar efter "riktig" fisk. Eftersom man inte vet om man får någon fiskelycka är det bäst att vi tar med mat.  Vi tänkte ta med lite goda kräfter (tror och hoppas att dom är goda), sen måste man ju grilla när man är ute så vi tar nått sånt med också.

Nä nu ska jag försöka jobba lite.

Evig väntan.

Vilken tur. Vi var tvungen att åka ut till tomten och kika som tur va så låg den kvar. Vi har mest väntat och väntat så det händer inte så  mycket på husfronten. Det blev lite fel med upplägget av lånet så nu blir det lite mer väntan. :(
Det har varit ganska varmt och härligt här i Östersund så jag har kors i taket BADAT det händer inte så ofta.

Ändrat i planriningen.

Vi har nu bestämmt att vårt sovrum blev lite litet så igår besämmde vi oss för att öka på det. Nu känns det mycket bättre, vi måste ju få in en ordentlig garderob så alla kläder får plats. ;)

Jag lånade också en till kakelkatalog av ev granne. Vi har ju varit inne på fibro-tresbo men nu lutar det lite mer åt kakel i alla fall i stora badrummet.
Skulle vilja ha en rund dusch i badrummet och Peter bara ler.

Måste ju också skriva om ett program jag hittat. På Golvabia hittar du room328.
Satte mig ner och tänkte rita upp vårt badrum inga problem ett jätte lätt program men när jag skulle infoga en dörr började jag skratta och sa till Peter: har du sett vilken liten dörr jag hittade. Peter tittade och började asgarva: nä Malin det är inte en liten dörr utan du har gjort ett gigantiskt badrum. 27 m gånger 32 m. Haha tja du och mått.

Hoppsan det var inte riktigt så jag hade tänkt så nu måste jag träna lite på mått. :)



Fotobok!

Viken bra idé detta är. Vi har ju bestämmt att så fort vi är ut på tomten ska vi ta kort så vi ser hur det förändras. Vår farfar är väldigt fotointresserad och har lovat att han tar med sin stora kamera.:) Han har gjort en fotobok på barnbarnen och tyckte att det var en självklarhet att vi skulle göra en sån om husbygget.  Det kan ju vara jätte skojigt att ha framme i vardagsrummet så man kan visa våra gäster om vår resa till ett eget hus.

Jag ser många användningsområden för detta. Tänk så praktiskt att ge bort en till barnens gudföräldrar. En toppen grej att ge till far/morföräldrarna eller göra ett bröllopsalbum. För mig som inte gillar att pilla själv är detta en toppen produkt.

Läs mer på Fujifilms sida: www.fujidirekt.se/fotobok.

RSS 2.0