GRATTIS AXEL.

Nu är det dax att fira lilla Axel Gustav William Östh Antonsson som fyller 1 år idag.
Nästa år äter vi tårta i Sånghusvallen.

GRATTIS PETER!!!!

Du är fantastisk. Tänk att du bygger vårt hus.
Älskar dig.




Toppen jobbare och födelsedag.......

För Peter och gänget går det bra. Önska vi hade råd att ha dom killarna där under hela vårt bygge. Dom är fantastisk.
Hoppas det rullar in lite jobb för OPTIMO så vi kan anställa. :) Man får önska..

I morgon är det någon i vår familj som fyller år och det är inte jag eller barnen. *L*
Så ni som har vägarna förbi kan ju bjuda herrn på lite kaffe.:)

Nu ska här spelas poker. 


Ännu en trevlig kväll i Sånghusvallen.

Vilken bra idé med taco hos er. Jätte trevligt. Tycker det blir mycket bättre och lättare när vi också bor där då kan man bara gå hem. Båda barnen hann somna i bilen när vi åkte hem.
Idag har bygget haft en vilodag och det behövs också. Peter har ju lite annat att göra. Han satt och beräknade hur mycket isolering vi behöver. Massor ser det ut som, men då blir det varmt och skönt också.

Annars har vi bara gjort tråkiga måste sysslor idag, tvättat, städat lagat mat och handlat.

Tack för i går A och A.


Takstolar på plats.

Nu är det äntligen dax för dessa skönheter. :)
Måste ju visa lite bilder.















   

nu har vi bestämt oss. (kök)

Det blir myresjökök wengebets eller marbodal sushi svart bets. Till det vill vi ha en rostfri bänkkiva. Nu ska vi åka till beijer och fresk så dom kan rita upp ett förslag till oss. Vi tar det kök som blir billigast av dessa.
Det känns jätte bra att vi har kommit fram till någonting.
En riktigt lyckad dag i Sundsvall. Ena av köken fick vi åka till hsbkontoret för att titta på. Det var roligt, dom tyckte nog att vi var ganska tokig som gich runt och kikade på kök. :)

Skriver mer sen.


Sen....
Sitter på jobbet och väntar på en kund. Lite trött och sliten känner jag mig. Dom håller på att byta ventilation här och det gör att luften är väldigt dålig nu och den står still så man är ganska torr i munnen. Kommer nog att bli kanon bra efteråt.

Följde med en kollega på en lägenhetsvisning tidigare och det var väldigt skojigt en liten försmak på hur det kommer att bli för oss senare.


Besök + bilder

Igår fick vi många besökare i "huset". Det känndes lite kallt och ingen kände för att ta av sig ytterkläder. ;)
Vi känner mer och mer att det är är alldelles rätt. Grannarna var in i vagnen och surrade en stund. dom var ute och fixade till det sista innan huset skulle komma.
Vi var till Sundsvall idag och kikade på kök och jag skriver med om vad vi kom fram till senare.
Tog en sväng förbi ikea och mycket ljus blev det där.

Farfar har försett oss med bilder igen.

Framsidan


Baksidan av garaget.


Hela baksidan.


Mittenbalken. Bakom kommer köket.


Inne i barnens avdelning.

Lite trött idag.

Var på 30-års fest igår och det var jätte trevligt. Längtar till vi också bor där ute hade varit smidigt att bara "rulla" hem på kvällskvisten. Som tur va har vi en snäll farfar som körde ut och hämtade oss.

Tack för en jätte trevlig kväll hoppas det blir fler framöver.





Bilder på stommen.

Här kommer lite mer bilder på stommen. :)

Nu ser man hur högt huset kommer att bli.


Barnens del.



Garaget.


Tom med kompressorn har fått ett eget hus. ;)





Köksfundering igen.

Nu har vi bestämt att vi ska åka till Sundsvall och kika om de har mer kök uppsatta eftersom inget som vi har tittat på i katalogerna har funnits uppsatta.
Har ni någon erfarenhet av Sentens? Det som Eloectrolux HOME har? Dom hade en ganska cool kylskåpslåda. Den fanns också som vinkyl. Perfekt för champagnen. ;)

Nu är vi nästan klar för uppsättning av takstolar. På måndag kommer byggnadsställningarna och på onsdag kommer takstolarna. Häftigt att se huset ta form. På måndag kommer också en av grannarnas hus så det ska bli otroligt skojigt att se vår gata ta form. :)

Peter berättade också att den första på gatan har redan flyttat in. ÅH sååå roligt för dom. Tänk så härligt att få vakna i sitt egna hus.


Dax för nattning av barnen.

Twighlight

Wow vilken film. Jag känner mig fortfarande lyrisk av den, min lillasyster tvingade mig att se den och jag ångrar inte en minut. Tack snälla syster.
Skulle gärna se tvåan på bio, men J hade sett den och då sa hon att man längtar ännu mer efter 3:an så jag kanske ska lugna mig och invänta att den släpps på dvd.
Försöker nu att övertala Peter att det nog är en film han också vill se så jag får se den igen. :)

Har just förberett en lasagne till ikväll och stickat klart en mössbeställning, så nu sitter jag med en härlig kopp kaffe.

Till vecka ska det bli varmare ute så då kommer vi närmare och närmare taket. Ska bli härligt att få se det uppe.
Peter knorrar lite om att jag skriver för lite om husbygget men ni kanske vill läsa vad vi gör förutom att bygga hus. Vissa perioder gör vi inget annat än att jobba och bygga på huset så när det är lite sämre väder ute får man passa på att göra andra saker.

Ska också ta mig i kragen och fixa Peters webb. Adressen dit är www.optimo.se

Ha en fortsatt trevlig söndag.

Lika kallt idag.

I dag var vi en sväng på beijer och skulle se om dom hade uppe det svarta sushibets. Tyvärr hade dom inte det så det blir att åka en sväng till Sundsvall och kika om dom har fler kök uppsatta. Jag tycker det är svårt att få en bild om hur det kan tänkas se ut men bara en provbit på 20*20. Jag såg ett super snygg mosaikvägg som jag tror skulle passa perfekt i köket om man nu kör på mörka luckor som vi tänkt.

Nä nu ska jag jobba lite. :)


- 30º

Idag har vi haft jätte kallt men det hindrade inte min kära sambo att vara ute och skotta snö. Dom ska sätta upp byggställningar runt huset och då måste man ju ta bort snön först. Han är duktig.
Annars blir det ju inte så mycket gjort när det är så kallt.
Dagar som detta är det skönt att man jobbar inne i värmen.

Vår Amanda har åkt hem till Älvsbyn så nu kännes det tomt här hemma. Saknar dig och tycker inte alls att du var hemma så länge som du sa. ;)
Fast vi syns ju snart. Hoppas du får med tjejerna.

Nu ska jag sätta mig tillrätta i soffan och mysa med mina killar.


Mer bilder.

Farfar är så snäll och förser oss med bilder på vårt bygge.

Fönster mot trädgården.


Barnensdel. Här ska det vara 3 sovrum, badrum och allrum. Kommer att bli jätte bra.


Det ser ju lite kallt ut att bo här nu, men tänk bara med lite mer täckande väggar och öppenspis. :)


Här är väggen till garaget.





Färdig stomme.

Coolt va..




Vardagsrummet. Det ska vara fönster överallt.

Dyr läxa.

Ojoj nu har vi lärt oss en dyr läxa. När vi höll på med tomten erbjöd vi några av våra grannar massa mot att dom skulle betala kostnaden för att köra massorna till dom.
Vi trode allt var frid och fröjd och betalde dessa fakturor i tron att vi skulle få pengar av grannarna sen. Peter lämnade ett papper till dom om vad dom skulle betala och vi väntade. Peter tänkte att dom säkert var så van att betala på 30 dagar så pengarna kommer nog... Dagarn gick och inga pengar kom. Till slut blev jag less och ringde. Då visar det sig att dom minsann inte tänker betala för dom påstår att dom bara gått med på att lämna ett soppabidrag. ( vi äger inte traktor )
Så här är vi nu.....
Jag är otroligt besviken.


Vi har i alla fall lärt oss att nästa gång vill vi ha allt på papper. :(


Kök? Några tips?

Nu är det köksfunderingar igen. Jag som hela tiden varit säker på att jag ville ha ett svart högblankt kök från ballingslöv har börjat vela, jag börjar tom tveka på spisen som jag varit super säker på. Tänk om det inte blir nå bra när vi ändrade planlösning på köket. Det kanske skulle bli snyggare med en vanlig spis.

Köket som jag nu är lite sugen på är från myresjösjö kök.  Fårö wengebets heter det. Sen vill jag ha antingen deras svarta ho. http://www.myresjokok.se/astracast-geo-14.aspx eller den här: http://www.myresjokok.se/pyramis-tetragon-34.aspx. Sen vill jag gärna ha den glasmosaik som den här. http://www.kakelspecialisten.se/sortiment/visa_bild.asp?ID=29

Och pricken på i:et så skulle det vara snyggt med denna diskbänk.


Bilder på byxorna.

Måste ju bara visa bild på byxorna dom är super coola. Amanda hjälpte mig att ta kort och hon fick inte riktigt till skärpan så ni får kisa lite.






OPTIMO!

Nu har äntligen webbadressen släppts så nu har vi registrerat optimo.se. Ska försöka fixa till en hemsida till Peter innom kort.

Gott nytt år på er!



RSS 2.0