Första natten i sånghusvallen.

Vi ska se Slager och spela spel hos Annica och Andreas. Det som är lite synd är att inte Sverigen gick vidare. Tris, men vi var inte bättre än så.
Knut ska sova sin första natt borta. Farmor och farfar ska ha honom i natt.

Som vanligt regnar det ute och är grått.


Regn och regn och åter regn.

Nu får det sluta!
Jag vill ha sommar. Man blir ju ännu tröttare av detta väder. :(

Vi väntar på elkillen som ska lämna en offert på elen så nu håller dom på att läkta upp taket. Takpannsläggningen fick vänta till det slutar regna.

Var och kikade på bänkdskivor till köket igår och det blir nog en laminatskiva. Vi ska också be Granit och Form räkna på en granitskiva, men det blir nog avsevärt dyrare så vi får nog nöja oss med laminat denna gång.
Jag ville perstorpmönster men Peter vägrade så det blir en grå aluminum. Tittade lite på en vithögblank men då så försäljaren att repor syns väldigt mycket på en sådan så det slog jag ur huvudet ganska snabbt.

Takpannor

Nu har dom lagt upp alla takpannor. Ganska cool kran.





Läkten.







Tur man har många som hjälper oss.








Nu ska det bara läggas ut på taket. Härligt.

Jordgubbsvin i solen.

Äntligen har vi varmt. Igår fick vi ändra våra fondu planer. Det blev perfekt grillväder så vi gjorde grillspett med både kycklingfilé och oxfilé. Till detta serverade jag en potaissallad med fetaost. Jätte gott. När vi grillade drack jag och farmor ett riktigt läskande vin som smakade jordgubb, hallon och smultron. Halvtorrt. 79kr.

Idag blir det nog lite städning (igen) och sen tänkte jag försöka lära sonen att cykla utan stödhjul.
Peter och farfar ska ut och bygga idag också. Dom är så duktiga.

Regn och fondu.

Idag regnar de igen. Det är väldigt varmt så det känns som en utedag i alla fall. Tänkte ta med barnen ut och städa i husvagnen. Det är ju skönt för Peter att någon annan gör det. Jag har tagit på mig det men det har inte blivit städat varje vecka som jag sagt. Svårt när man bara har en bil. Som tur är brukar Annica hjälpa till med det. :)


Gabriel har bestämt att vi ska äta rödvinsfondu idag så det är bara att fixa det. :) Hittade en bil oxfilé i frysen så det passar igentligen ganska bra. Tänkte ta lite kycklingfilé och blomkål. Mums. Den stora frågan som vanligt är vad vi ska ha till. Lite less på potatisgratäng, ugnspotatis och pommes. 

Hoppas ni alla får en trevlig lördag.

Nu har vi bestämt kök. ( bilder)

Det blir ett Ballingslöv Line ek svartbets.
Det känns toppen bra.


Tänkte inte ha lampan på bilden. :) Sen har jag lite funderingar på om jag ska ha kakel eller glasskiva.



En lite nattbild.

Det enda som vi inte har bestämt ännu är vilka bänkskivor vi ska ha. Och om vi ska ha en bardisk eller bara göra bänkskivan bredare vid spisen. På ena sidan skulle det vara trevligt om det var i samma höjd som spisen då blir det som bara en förlängning av bänken och man slipper ha höga barstolar. Men på andra sidan gillar jag utseendet på bardisken. Hm det är inte lätt. Man vill ju vara säker på att man verkligen trivs med sitt kök.

Tack Andreas för all tid du lagt ner. :)

Mer bilder...


Taket i vardagsrummet.


Här jobbas det.










Städning städning och åter städning.

Tar det aldrig slut. Hemma törs man ju knappt var eftersom man stökar ner.

Idag har vi varit i Sånghusvallen och städat. Det blåste nästan storm så det låg friggolit över allt. Inte bara våran utan vi hade turen att grannarnas också blåste till oss. (nästan så man hoppas vinden vänder.)

Sen har vi ätit en tacomiddag hos A och A. Super gott och skönt att vi slapp smutsa ner hemma.
På lördag är det visning av lägenheten så vi måste se till att vi har någonstanns att vara på eftermiddagen.

Nä nu ska jag stoppa trollen i säng.

Fläskfilé vilka val. *suck*

Här satt jag och kom plötligt på att vi har en fläskfilé som måste ätas upp. Jag har ju hört talas om dubbelmarinerad men har aldrig provat att göra det så jag tänkte att det kunde var en trelivg idé. Googlade fram receptet och blev genast besviken, den ska ju förberedas kvällen innan.

Så nu sitter jag här med min fläskfilé och har inga ideér. Några tips skulle vara trevligt.
Ska jag helsteka den, grilla den, göra en gryta eller bara steka skivor?
Nu känndes genast middagen lite mer jobbig. Jag älskar att laga mat men hellst vill jag att någon annan står för tänket.
Frågade Peter och han svarade: Man kan ju steka den eller grilla eller koka.
Så vilken hjälp vad det? 

Ser fram emot massor med middagsförslag av er. :)

RSS 2.0