Räkning och tandfeér.

Igår damp det ner en räkning här hemma hos oss. Man måste nog börja vänja sig vid summorna på räkningarna 300 000 kr ska vi betala. Det är ju ett super bra pris på en tomt, men det känns ju lite när man ser summan.

Måste ju berätta att Gabriel tappade tand i veckan och naturligtvis skulle den läggas i ett glas till tandfeén. Gabriel upplyste då oss om att man kunde ju få 10, 20 eller 100 kr av henne. Jag skrattade och sa att för hundra kronor måste han nog tappa fler än 1 tand.
Sen åkte jag på jobbet jag blev ju tvungen att ta ut en peng (för jag har aldrig kontanter) Jag fick ingen 5:a eller 10:a så det fick landa en 20:a i glaset.
På morgonen var Gabriel i extas tänk tandfeén hade ju varit här och han fick ju en hel 20 men mamma hon tog ju tanden. Vad gör hon egentligen med alla tänder? ;)
Så vad tror ni kan det bli halsband eller?

Barn är bara bäst, i alla fall när dom inte bråkar. :)

Utsikt

Här är utsikten från vår tomt mot etapp1 på området.
Många fina villor finns det här. Kul att gå omkring och få inspiration av de andra.



Jobbar kväll idag också men snart är det helg och man får vara lite ledig. Sonen mår lite bättre så det känns bra.
Måste åka ut till tomten och kika om den står kvar än. :)

Köpekontrakt

Äntligen nu är det på gång. Idag fick vi det med posten. Nu blir det bråda dagar för Peter som ska göra klart alla ritningar. Sen ska det ansökas om bygglov och sen har jag förstått att man ska ha ett samråd.



Härligt att få komma igång.



Måste bara visa. Gabriel ritar också hus. Är det inte gulligt. ;)

Feber

Nu ligger min minsta kille och sover. Han har nu 39 i feber. Stackars liten, känns inte så motiverade att gå och jobba då.:(


Här har han nyss vaknat.

Fläkt

Vad tror ni om denna fläkt i vår köksö. Det lutar åt bara wittsprodukter i köket. Snygga och smarta.

Stråket

Nu är det ju Yran här i Östersund. Själv jobbar man så det blir nog inget ståket i år. Sen är det ju inte så bra väder för det heller. Trist.

Väntar fortfarande på papperna från kommunen.   KOM NÅN GÅNG!!! ;)


Grillning i regnet

Dopet är nu avklarat och det gick. Axel var lite febrig men glad och snäll i alla fall.
Nu om 1 timme ska dom bjuda på middag och sen blir det lite Singstar igen. Det är så väldigt skojigt.

Tänk nästa år bor vi inte här. Hoppas det är någon fler som vi känner som kommer att bygga i Sånghusvallen. PIKPIK




Här bodde vi innan och Peter har byggt altanen. Jag älskar det vita gruset och kan än sakna att sitta på här och dricka vin i solen. Måste nog hitta nått bra ställe på tomten där vi kan använda gruset igen.
Några ideér tas tacksamt emot.

God mat.

När jag kom hem väntade en jätte god middag. Grillade revben, klyftpotatis, rödvinssås och lite grillad fläskfilé till det ett gott glas rödvin. Tack Peter för detta. ;)

Sen har vi bara myst, varit ut med Knut på en liten promenad och sen badade vi honom. Nu luktar han inte blöt hund.
I morgon blir det dop. Min kompis Sara och min kusin Fredrik ska döpa lilla Axel.


Jobb

Nu sitter man på jobbet och längtar hem.. Mulet och grått ute men det ser ut som om det skulle kunna klarna på eftermiddagen.

Vi får se om vi hittat på nått skoj i kväll. Skönt att vara ledig i morgon. ;)

Ny design

Tyvärr är jag lite för lat nu att göra min egna design på bloggen. Som tur är finns det trevliga människor som fixar bloggar och sen låter en "låna" deras design.

Jag vill rikta ett stort tack till er framför allt malinsofiacalmebring vars design jag föll för. Har bara ändrat lite text färg och lite i headern. (hoppas det inte gör nått)

Idag har vi annars bara cyklat omkring. Jag tor barnen på en liten cykeltur till barnenshus. Vilket allid är uppskattat i vår familj. Det blev lite nya skott till knallpulverpistolerna så nu har vi nya cowboys på gården.

Till middag väntas stek med kokt potatis, haricovert, bönsallad och gräddsås. Toppen!


Mina barn. En tidigare bild från i våras.

Besök i Ås sen Stålmannen.

Igår åkte vi ut till en arbetskompis som bor i Ås och kikade lite på hennes nybyggda hus. Det var roligt att se hur de hade tänkt. Jag fick också snabb hälsa på min andra kollega som också byggt hus där. Hennes fick jag bara njuta av från utsidan.
Sen tog vi oss en sväng till tomten så klart. Det känns lika bra som vanligt. Längtar till vi får börja pyssla där ute. Sen blev det sent och vi fick ta en snabb middag på Max. Där hade dom hopptält och rätt som det var kom det en son utflygande mot asfalten. Han måste vi rädda tänkte jag och flög som stålmannen genom luften, men jag fick fingrarna lite tokigt så dom böjdes bakåt så nu får jag gå med bandage.
Nåja sonen skadades inte i alla fall.

Idag jobbar jag igen och det går sisådär med handen och skriva på tangentbordet. Tar lite längre tid än vanligt, men som tur är har jag suttit mycket i utbildning, sen är jag ledig i morgon för att jag har den äran att få jobba på lördag. ;)

Slut semester.

Det känns faktiskt ganska bra att komma tillbaks till jobbet. Allt var som vanligt mina arbetskamrater var bara lite gladare och brunare. ;) Peter är hemma och är sjuk så jag får sköta ruljansen.
Det dimper ner fullt med olika kataloger på fönster, dörrar och tak mm. Det känns så roligt att komma igång och titta på riktigt.

Måste jobba nu. Skriver mer sen...


JAAAAA.....

nu har vi en tomt. Peter tackade ja till den idag så nu känns det lite verkligare. Här kan ni läsa lite med om Sånghusvallen.
Lite bilder finns också på denn länk.

Nu ropar dom att det är dax att äta jordgubbar.

Singstar.

Idag har jag inget spännande att skriva om huset. Min sista dag på semestern i morgon börjar alvare, men jag längtar lite tillbaks.
Vi har bakat bullar, fikat och fikat sen avslutade vi dagen med singstar. Jag verkligen älskar att sjunga singstar och det gör mina barn också som tur är. Peter tycker det är så lagomt roligt med et gäng gaphalsar i huset. ;)

Håll tummarna att tanten har tid med oss i morgon.

Äntligen.

Nu tänkte jag lägga ut lite bilder på vårt hus.


Huset från framsidan. Vi har inte bestämt garagets placering ännu. Troligtvis lite mer in på tomten.


Från baksidan.


Planritning  




Det som är bra med Rp hus är att vi kommer dit med våra drömmar och de hjälper oss med att förverkliga dem. Dom stommar huset och levererar det vädertätt på grunden. Sen får vi ta över och göra klart allt jobb på insidan.
Andreas som är en av ägarna ska också med designen av köket.
Det har vi besämmt att det blir ballingslöv.

Bara lapat sol.

Idag har vi bara städat (bara och bara) och lapat sol. Jag och Amanda satt och kikade i kataloger om handfat och kranar. Tänk att man kan börja gilla en kran. Jag vill ha Love me från Svedbergs. Men vet inte om jag tycker den är värd sitt pris. Jag hittade den här sidan där den inte kostade så mycket. http://net-vvs.se/shop/svedbergs-love-me-6802p.html.
Någon som har erfarenhet från den?
Sen har vi tittat lite på färger i badrummet och ju mer jag tänker på det ju mer känns det som om jag vill ha ett svart och vitt badrum.
Peter har hittat ett system att använda i badrummet det heter Fibo - Tespo. Verkar super bra. Ska titta lite närmare på det.

Diskmaskin

Peter vill att vi ska ha denna maskin:

Från http://se.witt.dk/fisher_paykel/opvaskere/dd605_in

Jag är lite mer skeptisk. Hur fungerar det med tex glas? Fast jag ser ju också fördelar: skönt att inte behöva böja sig när man ska plocka ur den sen verkar det bra att man kan köra dem oberoende av varann. Vad tror ni? Finns det synpunkter tas dem tacksamt emot. Kanske finns någon som har en sådan.

Amanda

Var ut på tomten en sväng så Amanda skulle få se hur det ser ut. Hon tyckte också det var svårt att föreställa sig ett hus på den.
Bankgubben ringde och sa att han inte kunde lägga upp lånet klart innan vi visat köpekontraktet så nu är det bara att vänta på att tanten på kommunen kommer tillbaks från sin semester.

Tittade lite på de andra husen som står där och funderade på vilken färg vi ska ha. Var inne på vit med gråknutar, men nu funderar jag på grått med vita knutar i stället.

Vi har ju också hittat spisen vi vill ha.
Den kommer från http://www.witt.dk

Fast vi ska ha en svart granit skiva från http://www.granitform.se Där finn så mycket snygga men jag tror det blir bäst med en svart. Den ska vara vår köksö. Kommer att bli jätte snyggt.

Vändplan.

Här står vi på vår tomt och tar kort ut mot vändplan. Vår tomt är en hörntomt. Man kan också skymta etapp 1 där många redan har flyttat in. Tänk om ett år så har vi kanske också gjort det. Idag ska Peter ner till banken igen och lämna in en ny kallkyl på vad allt kommer att kosta. Han har också laddat ner en prov version på ArchiCAD där han ska rita upp huset ordentligt. Det är så skojigt, lite svårt bara att tänka sig hus och gräsmattor.


Står på tomten.



Här står vi och försöker föreställa oss ett hus och gräsmatta. Kan det någonsin bli det?
Knut har redan upptäckt att det finns harar här. Han fick upp ett spår och stack till skogs. Han kom tillbaks efter att ha insett att haren var mycket snabbbare än han. Farmor hann bli lite orolig under tiden.

Välkommen till min nya blogg!

Hej

Detta är vår resa till vårt egna hus. Ni är välkommna att hänga med. 

Lånet är klart, tomten är vald och vi väntar bara på att få komma igång.
Tänk att alla ska ha semester, vad är det? Kan dom inte förstå att det måste vara viktigare att vara här och serva oss. :)

Damen som har hand om tomterna är på semseter till på måndag och då går bankgubben på semester. Kommer att ta lite längre innan vi kan komma igång. Sen ska det ju sökas bygglov också, tänk så lite man kan. Jag har ingen aning om vad som ska göras och hur man gör. Tur för mig att Peter kan sånt här.

Huset är bestämmt och ritningarna är klara. Ska se om vi inte kan lägga ut lite bilder på det. Peter har ritat upp det i nått husprogram. Vi ska använda oss av ett företag som heter Rp hus. Peter jobbar åt dem nu och dom ska stomma upp huset åt oss sen ska Peter jobba så mycket han kan och orkar på att få det klart.

RSS 2.0